Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Himmelsk banankaka med chokladglasyr.

 
Skriv ut

Gräddningstiden är lite olika allt efter hur stor formen är och vilken typ av ugn det är. När kakan är färdig så ta den ur formen snabbt annars fastnar den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop socker och margarin med elvisp.
  2. Blanda i äggen ett av gången. Vispa med elvispen tills det har blivit en nästan jämn massa.
  3. Skala och mosa bananen och blanda i grädden.
  4. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  5. Blanda mjölet och mjölken ner i margarinet lite åt gången. Vispa med elvisp.
  6. Blanda i bananen.
  7. Smaka på smeten, smakar det mjöl så blanda i lite mer mjölk. Om den är för flytande så vispa i lite mer mjöl (ca ½ dl).
  8. Smörj en form och häll smeten.
  9. Grädda mitt i ugnen på 200°C ungefär 40 min.
  10. Smält chokladen i en skål över vattenbad. Häll i grädden och ev rom och vispa försiktigt med en ballonvisp.
  11. Vispa försiktigt i florsocker.
  12. Låt stå och svalna lite.
  13. Smörj glasyren på den svalnade kakan.
  14. Låt stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.