Gräddningstiden är lite olika allt efter hur stor formen är och vilken typ av ugn det är.
När kakan är färdig så ta den ur formen snabbt annars fastnar den.
Instruktioner
- Vispa ihop socker och margarin med elvisp.
- Blanda i äggen ett av gången. Vispa med elvispen tills det har blivit en nästan jämn massa.
- Skala och mosa bananen och blanda i grädden.
- Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
- Blanda mjölet och mjölken ner i margarinet lite åt gången. Vispa med elvisp.
- Blanda i bananen.
- Smaka på smeten, smakar det mjöl så blanda i lite mer mjölk. Om den är för flytande så vispa i lite mer mjöl (ca ½ dl).
- Smörj en form och häll smeten.
- Grädda mitt i ugnen på 200°C ungefär 40 min.
- Smält chokladen i en skål över vattenbad. Häll i grädden och ev rom och vispa försiktigt med en ballonvisp.
- Vispa försiktigt i florsocker.
- Låt stå och svalna lite.
- Smörj glasyren på den svalnade kakan.
- Låt stelna.
Publicerat den
9 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar