Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Höst Älggryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Med kantareller & mesost

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär älgköttet i grytbitar. Skala moroten och rotsellerin och skär dem i tärningar. Skala löken och skär den i klyftor.
  2. Smält smör i en gjutjärnsgryta. Fräs älgköttet ett par minuter tills det fått fin färg. Tillsätt lök, rotfrukter och kryddor och låt dem fräsa med någon minut.
  3. Häll i rödvin och låt grytan sjuda under lock i cirka 1 1/2 timme tills köttet är mört.
  4. Tillsätt grädde och messmör. Rensa kantarellerna och fräs dem i smör tills de är vackert gyllene. Vänd ner dem i grytan. Strö över färsk oregano eller hackad persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.