Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Höstens kycklinggryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gör den här mustiga grytan en dag i förväg så hinner smakerna mogna.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda mjöl, salt och peppar. Vänd kycklingbitarna i blandningen. Hetta upp smör i en stekgryta och bryn kycklingen. Ansa och dela svampen i mindre bitar. Skölj, ansa och skiva purjon. Blanda ner svamp och purjo i grytan och låt fräsa med en kort stund. Tillsätt crème fraiche och saft, krossa och lägg i enbär, tillsätt timjan. Låt grytan puttra 15 20 minuter, rör om då och då. Kontrolera att köttet är genomstekt. Smaka av med soja, salt och peppar. Späd med lite vatten om det behövs

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.