Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hokifilé med kokos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Glöm färdigköpta fiskpinnar. Gör istället den här enkla och goda fiskrätten. Knaprig kokos och syrlig, lite stark sås därtill. Riktigt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela filéerna i mindre bitar. Blanda mjölet med lite salt och peppar. Vispa äggen och häll kokosflingorna på ett fat.
  2. Doppa fiskbitarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i kokosflingor.
  3. Hetta upp oljan till 180 grader och fritera fisken i en tjockbottnad kastrull eller i en fritös. Det går även bra att steka fiskbitarna i rikligt med olivolja.
  4. Lägg fiskbitarna på lite hushållspapper så att överflödigt fett kan rinna av.
  5. Förvara gärna fisken i en ugnsfast form i ugnen på cirka 80 grader under tiden du gör såsen.
  6. Stek ingefära och vitlök i olivolja. Tillsätt apelsinsaft, apelsinjuice, buljong och honung. Låt koka upp.
  7. Blanda arrowrot med ett par matskedar vatten. Red såsen med blandningen. Låt koka upp tills den tjocknat. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  8. Servera fisken med såsen, blandade grönsaker och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.