Glöm färdigköpta fiskpinnar. Gör istället den här enkla och goda fiskrätten. Knaprig kokos och syrlig, lite stark sås därtill. Riktigt gott!
Instruktioner
- Dela filéerna i mindre bitar. Blanda mjölet med lite salt och peppar. Vispa äggen och häll kokosflingorna på ett fat.
- Doppa fiskbitarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i kokosflingor.
- Hetta upp oljan till 180 grader och fritera fisken i en tjockbottnad kastrull eller i en fritös. Det går även bra att steka fiskbitarna i rikligt med olivolja.
- Lägg fiskbitarna på lite hushållspapper så att överflödigt fett kan rinna av.
- Förvara gärna fisken i en ugnsfast form i ugnen på cirka 80 grader under tiden du gör såsen.
- Stek ingefära och vitlök i olivolja. Tillsätt apelsinsaft, apelsinjuice, buljong och honung. Låt koka upp.
- Blanda arrowrot med ett par matskedar vatten. Red såsen med blandningen. Låt koka upp tills den tjocknat. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Servera fisken med såsen, blandade grönsaker och citronklyftor.
Publicerat den
22 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar