Ibland känner man inte för att äta ris, pasta eller potatisgratäng till, så varför inte servera kycklingen med lite goa grönsaker.
Instruktioner
- Gör tillbehören:
Sätt ugnen på 275 grader, grill. Kärna ur och dela paprikorna i klyftor. Lägg dem på grillgallret med kupiga sidan upp och sätt in det högst upp under grillelementet. Rosta i cirka 12-15 minuter tills skalen är svartbrända och bubbliga. Lägg paprikorna i tjock plastpåse för att ånga av några minuter, då går det lättare att skala dem.
- Skär 1 aubergin i skivor. Lägg dem i en skål, salta och peppra. Ta upp skivorna efter ca 10 min. Torka av saltet. Stek dem i olja och strö över persilja.
- Stek 1/2 paket bacon och låt det rinna av på hushållspapper. Strö över sesamfrö.
- Gör kycklingen:
Ugn 200 grader.
Salta och peppra lårfiléerna på båda sidor och stek i panna, endast så de får fin färg. Tag upp och vänd lårfiléerna i sesamfröna. Smält honungen i panna (som tål ugnsvärme) och lägg tillbaka filéerna. Häll på vinägern. Stek färdigt i ugn i 200 grader ca 10-15 min.
- Servera kycklingen med grönsakerna och strö över sesam bacon.
Publicerat den
11 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergott och snabbt att tillaga.