Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honung- och sesamstekt kycklinglårfilé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Ibland känner man inte för att äta ris, pasta eller potatisgratäng till, så varför inte servera kycklingen med lite goa grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör tillbehören: Sätt ugnen på 275 grader, grill. Kärna ur och dela paprikorna i klyftor. Lägg dem på grillgallret med kupiga sidan upp och sätt in det högst upp under grillelementet. Rosta i cirka 12-15 minuter tills skalen är svartbrända och bubbliga. Lägg paprikorna i tjock plastpåse för att ånga av några minuter, då går det lättare att skala dem.
  2. Skär 1 aubergin i skivor. Lägg dem i en skål, salta och peppra. Ta upp skivorna efter ca 10 min. Torka av saltet. Stek dem i olja och strö över persilja.
  3. Stek 1/2 paket bacon och låt det rinna av på hushållspapper. Strö över sesamfrö.
  4. Gör kycklingen: Ugn 200 grader. Salta och peppra lårfiléerna på båda sidor och stek i panna, endast så de får fin färg. Tag upp och vänd lårfiléerna i sesamfröna. Smält honungen i panna (som tål ugnsvärme) och lägg tillbaka filéerna. Häll på vinägern. Stek färdigt i ugn i 200 grader ca 10-15 min.
  5. Servera kycklingen med grönsakerna och strö över sesam bacon.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • boehlin 11 mars 2012

    Supergott och snabbt att tillaga.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.