Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungskakor med valnötter

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Mmm!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 175 grader. Mät upp mjöl och bakpulver. Blanda olja, socker, rivet apelsinskal och apelsinsaft och rör ner i mjölblandningen till en smidig deg.
  2. Dela i ca 15 bitar. Forma ca 5 cm långa ovala kakor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Gör gärna mönster med en gaffel.
  3. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Blanda sockerlagen och låt den koka ca 5 min. Låt den kallna. Doppa kakorna i sockerlag och strö över nötter och kanel strax innan de ska serveras.
  4. Det är viktigt att använda en god olivolja eftersom kakorna får ganska mycket smak av den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.