Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungsmarinerad kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Kyckling är god och bra mat. Här marinerar du kycklingen innan tillagning.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda saften och det rivna skalet av citrusfrukterna med honung, balsamvinäger, tomatpuré, oregano, salt och peppar i en djup tallrik. Snitta kycklingfiléerna med en vass kniv. Lägg kycklingen i honungsmarinaden och vänd tills den är helt täckt. Täck över med plastfilm och låt marinera minst 30 min. Du kan också marinera kycklingen i kylskåp över natten. Lägg kycklingfiléerna med marinaden i en traktörpanna eller stekpanna. Låt sjuda under lock 20-25 min eller tills det rinner klar vätska ur filéerna om du sticker med en vass kniv i den tjockaste delen. Lägg upp kycklingen på serveringsfat och slå över såsen från pannan. Garnera med strimlat citronskal och servera. Servera gärna stekt eller bakad potatis och säsongens grönsaker till kycklingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.