Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hummersoppa à la Åsljunga

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

För dig som älsklar sommar och alla havets frukter men börja inse att det kalla höst och vinter är precis runt hörnan! Prova på den eleganta hummersoppan på din fest, bröllop eller bara en fin middag med vänner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klyv hummern, krossa klorna och tag ur allt kött. Stöt sedan skalet med smöret i en mortel.
  2. Koka sedan skal, smör och fiskbuljong ca 30 minuter. Skumma av det hummersmör som flyter upp. Detta smör ska ingå i soppan. Sila buljongen.
  3. Fräs lök och morot i lite smör ca 10 minuter.
  4. Späd med lite av buljongen och lägg i det finskurna hummerköttet, spara stjärtbitar och klor till dekorering. Låt det koka ett par minuter. Tillsätt mjölet utrört i lite buljong.
  5. Tillsätt resten av buljongen, krydda och slå i sherryn.
  6. Låt soppan sakta koka under lock ca 10 minuter.
  7. Sila soppan, tillsätt hummersmöret, äggulan och grädden under kraftig vispning.
  8. Lägg i hummerbitarna och garnera med stjärtbitar och klor.
  9. Servera soppan omedelbart.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.