Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hummersoppa á la Cider

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Hummersoppa med bröd och färska kryddor blandat med creme fraiche

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa hummer/humrar och skär köttet i mindre bitar och lägg undan. Krossa skalen till mindre bitar och fräs i smör i en gryta, rör ned schalottenlök, morot, vitlök, tomatpuré, salvia, basilika och mjöl. Bryn under omröring ca 5 minuter.
  2. Späd med buljong, vitt vin och hummerfond. Låt blandningen koka ca 15 minuter. Sila av soppan och rör ned grädde, creme fraiche, smaksätt med cognac, cayennepeppar och salt.
  3. Lägg i hummerköttet och låt värma, hacka salvia och basilika och blanda ned i creme fraichen och servera med vitt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.