Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärsrutor med apelsinlikör

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Exotiska rutor med asiatisk touche. Den som inte tycker om ingefära kan ersätta den kanderade ingefäran med andra kanderade frukter (ananas eller apelsin). Malen ingefära kan ersättas med kanel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, malen ingefära och 2 msk kanderad ingefära. Vänd ner blandningen i smeten. Tillsätt apelsinlikör och 2 msk apelsinjuice. Rör om så att smeten blir väl blandad. Grädda kakan i 20-35 minuter. Låt svalna.
  4. Rör ihop florsockret med resten av likören, juicen, 1 msk vatten och resten av den kanderade ingefäran. Färga lite av glasyren med karamellfärg.
  5. Täck kakan med den ofärgade glasyren, måla på asiatiska skrifttecken eller något annat mönster med den färgade glasyren på rutorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.