Exotiska rutor med asiatisk touche. Den som inte tycker om ingefära kan ersätta den kanderade ingefäran med andra kanderade frukter (ananas eller apelsin). Malen ingefära kan ersättas med kanel.
Instruktioner
- Värm ugnen till 180 grader.
- Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten.
- Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, malen ingefära och 2 msk kanderad ingefära.
Vänd ner blandningen i smeten.
Tillsätt apelsinlikör och 2 msk apelsinjuice.
Rör om så att smeten blir väl blandad. Grädda kakan i 20-35 minuter. Låt svalna.
- Rör ihop florsockret med resten av likören, juicen, 1 msk vatten och resten av den kanderade ingefäran. Färga lite av glasyren med karamellfärg.
- Täck kakan med den ofärgade glasyren, måla på asiatiska skrifttecken eller något annat mönster med den färgade glasyren på rutorna.
Publicerat den
16 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar