524 kalorier per portion
Syrlig lax med ett enkelt matvetefräs och en fräsch sås som blir klar på ett kick.
Instruktioner
- Koka upp vatten, vinäger, ättikssprit, socker, 3 tsk salt och dill.
Lägg i laxen, dra kastrullen åt sidan och tillaga på eftervärme 5-10 minuter. Låt laxen ligga kvar i lagen till servering.
- Citronkräm:
Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa saften. Blanda alla ingredienser.
- Krossa 3 hela vitlöksklyftor med skal med baksidan av en kniv.
Häll av och skölj matvetet. Fräs vitlök och matvete i oljan i 3 minuter.
Tillsätt spenaten i fräset. Salta och peppra, plcoka upp vitlöksklyftorna.
- Servera matvetefräset med lax, citronkräm.
Publicerat den
12 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar