Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inkokt lax med matvete, spenat och citronkräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

524 kalorier per portion Syrlig lax med ett enkelt matvetefräs och en fräsch sås som blir klar på ett kick.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten, vinäger, ättikssprit, socker, 3 tsk salt och dill. Lägg i laxen, dra kastrullen åt sidan och tillaga på eftervärme 5-10 minuter. Låt laxen ligga kvar i lagen till servering.
  2. Citronkräm: Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa saften. Blanda alla ingredienser.
  3. Krossa 3 hela vitlöksklyftor med skal med baksidan av en kniv. Häll av och skölj matvetet. Fräs vitlök och matvete i oljan i 3 minuter. Tillsätt spenaten i fräset. Salta och peppra, plcoka upp vitlöksklyftorna.
  4. Servera matvetefräset med lax, citronkräm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.