Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inlagda salta citroner

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 vecka
Skriv ut

Ge bort ett glas i present, det är underbart att ha till sommarmaten

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta citronerna noga i hett vatten. Torka av dem och skär i 8 klyftor.
  2. Varva klyftorna med havssaltet i en glaskruka och häll den nypressade citronsaften över.
  3. Förslut och låt stå i rumstemperatur i 1 vecka. Skaka glaset lite varje dag, så att saltet löser sig. Fyll upp med god olivolja efter 1 vecka och ställ svalt och mörkt.
  4. De här citronerna håller i ca 6 månader. Vill man kan man tillsätta örter som rosmarin, timjan och vitlöksklyftor samt chilipeppar i inläggningen. Spola av citronklyftorna under rinnande vatten innan användningen, så att överflödigt salt kommer bort.
  5. De här citronerna passar bra i grytor där citronsmaken ska dominera eller till marockansk citronkyckling.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.