Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ischoklad á la GI

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Ischokladen kan smaksättas med några droppar pepparmyntsolja eller med rivet apelsinskal.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att ställa metallformarna på en bricka.
  2. Bryt chokladen i bitar och skär smöret i kuber. Lägg i en djup tallrik.
  3. Koka upp vatten i en kastrull, sänk värmen och placera tallriken med smör och choklad ovanpå. Rör om till det smält.
  4. Knäck ägget i en bunke och vispa det. Skrapa över chokladsmeten och rör till en jämn smet.
  5. Fördela chokladsmeten i formarna. Ställ kallt att stelna.
  6. Förvara ischokladen i burk med lock och smörpapper mellan lagren.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • monas 27 oktober 2008

    Detta låter godare än med kokosfett

  • botten_cilla 18 november 2008

    Ääälskar ischoklad, blir detta recept till jul :)

  • FrokenFri 26 december 2010

    Tycker detta recept blev alldeles för chokladig - mer tryffel liknande än ischoklad. Gillar dock idén med smör istället för härdat kokosfett, så nästa gång kör jag 1.5 delar smör och en del (81%) choklad. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.