Fyra portionsformar eller en enda stor - grönskaksgratängen får fin smak av den salta osten.
Instruktioner
- Skiva sqoash och aubergine halvcentimetertjokt. Salta auberginen och låt den ligga 20 min så att vätskan dras ur. Skölj bort saltet torka skivorna.
- Stek squash och aurbergine i olja över hög värme 5 min och ta upp dem.
- Tomatsås: Fräs över svag värme lök och vitlök glansigt. Tillsätt tomaterna i bitar, tomatpuré, buljongtärning, socker och salvia. Koka utan lock 15 min. Salta och peppra.
- Sätt ugnen på 225 grader. Olja fyra portionformar eller en större ugnssäker form.
- Strimla skinkan och varva den med aubergine och squash i formarna. Bred över tomatsåsen och strö på osten.
- Gratinera högt upp i ugnen tills osten har smält ca 15 min.
Publicerat den
18 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar