Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italienska gratänger

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fyra portionsformar eller en enda stor - grönskaksgratängen får fin smak av den salta osten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva sqoash och aubergine halvcentimetertjokt. Salta auberginen och låt den ligga 20 min så att vätskan dras ur. Skölj bort saltet torka skivorna.
  2. Stek squash och aurbergine i olja över hög värme 5 min och ta upp dem.
  3. Tomatsås: Fräs över svag värme lök och vitlök glansigt. Tillsätt tomaterna i bitar, tomatpuré, buljongtärning, socker och salvia. Koka utan lock 15 min. Salta och peppra.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Olja fyra portionformar eller en större ugnssäker form.
  5. Strimla skinkan och varva den med aubergine och squash i formarna. Bred över tomatsåsen och strö på osten.
  6. Gratinera högt upp i ugnen tills osten har smält ca 15 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.