Härligt kryddiga järpar med matigt bovetefräs.
Bovete finns numera i de flesta butiker och kokas på samma sätt som pasta.
563 kalorier per portion
32 g fett
30 g protein
37 g kolhydrater
Instruktioner
- Blanda färs, ägg, riven vitlök, spiskummin, koriander, sambal oelek, persilja och salt.
Koka bovetet i saltat vatten 10 minuter, häll av och skölj det i kallt vatten, låt rinna av.
Forma färsen till avlånga bullar, stek dem runt om i 2 msk olja på medelvärme ca 5 minuter.
- Skala och skär morötterna i mindre bitar, skölj, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skala och strimla löken.
Fräs morötter, paprika och lök i 1 msk olja i 1 minut. Tillsätt bovetet och fräs 3 minuter så att allt blir varmt.
Smaka av bovetet med citronjuice, salt och peppar.
- Blanda ajvar relish och yoghurt.
Servera paprikakrämen till järparna och bovetefräset.
Publicerat den
4 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar