- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
God och mättande, bra att bjuda på om man vill ha maten klar innan gästerna kommer.
Instruktioner
- Pannkakan: Blanda mjölet och saltet i en skål, tillsätt hälften av mjölken vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Häll smeten i en väl smord långpanna och sedan grädda den i ugn vid 225 grader i ca 20 min.
- Gör under tiden fyllningen: skala och finhacka löken, bryn lök och färs i smör i en stekpanna. Rör med en gaffel så att färsen blir smulig. Strö över mjöl, salt, peppar och basilika, rör om. Tillsätt tomatpuré och mjölk. Låt koka ca 5 min.
- Lossa pannkakan med en stekspade, stjälp upp pannkakan på ett smörpapper, låt den svalna lite.
Bred sedan på köttfärsblandningen jämt över kakan och rulla ihop den. Skär i skivor och servera med en god sallad till.
- Tips! För att den ska hålla sig varm kan man rulla in pannkakan i folie och låta den ligga i ugn på svag värme, då håller den sig varm hela tiden tills det är dags att sätta sig till bords.
Publicerat den
12 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar