Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jättepannkaka med köttfärsfyllning

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God och mättande, bra att bjuda på om man vill ha maten klar innan gästerna kommer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pannkakan: Blanda mjölet och saltet i en skål, tillsätt hälften av mjölken vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Häll smeten i en väl smord långpanna och sedan grädda den i ugn vid 225 grader i ca 20 min.
  2. Gör under tiden fyllningen: skala och finhacka löken, bryn lök och färs i smör i en stekpanna. Rör med en gaffel så att färsen blir smulig. Strö över mjöl, salt, peppar och basilika, rör om. Tillsätt tomatpuré och mjölk. Låt koka ca 5 min.
  3. Lossa pannkakan med en stekspade, stjälp upp pannkakan på ett smörpapper, låt den svalna lite. Bred sedan på köttfärsblandningen jämt över kakan och rulla ihop den. Skär i skivor och servera med en god sallad till.
  4. Tips! För att den ska hålla sig varm kan man rulla in pannkakan i folie och låta den ligga i ugn på svag värme, då håller den sig varm hela tiden tills det är dags att sätta sig till bords.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.