Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jannikas kålpudding

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En klassisk maträtt på mitt eget sätt, mycket gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär vikålen i strimlor och bryn i sirapen. Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla en stund.
  2. Koka upp buljongen med vatten och ställ åt sidan.
  3. Blanda ris, köttfärs, ägg, lök, kryddor och buljongen.
  4. Lägg lite av den brynta kålen i botten av en ungssäker form Fyll sedan på med ris och köttfärsblandningen. Toppa med resten av vitkålen.
  5. Ställ in i ugnen på 175 grader i 45 minuter och lägg gärna en bit folie över så att kålen inte bränns vid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.