Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordärtskockssoppa med knapriga krutonger

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jag har haft svårt för soppor, men börjar lära mig. Denna var så god och len i smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och strimla 200 g palsternacka grovt. Lägg dem i en ugnsform, ringla över olivoljan, strö över lite salt och sätt in i ugnen i 20 minuter.
  3. Skiva purjolöksringar ( både från den gröna och vita delen). Skala och tärna potatisen.
  4. Fräs purjon i en gryta som kommer at rymma soppan. Lägg i potatisen. Häll på 4 dl vatten och 2 buljongtärningar (grönsaks-, kyckling-, eller hönsbuljong.)
  5. Skala 400 g jordärtskockor, skiva dem tunt och lägg ner i kastrullen. Se till att vattnet täcker, fyll annars på med vatten. Låt koka under lock i ca 15 minuter eller tills bitarna är mjuka.
  6. Häll ned de ungsrostade palsternackorna i kastrullen och mixa soppan slät med stavmixer. Det går bra att mixa direkt i kastrullen om man vinklar kastrullen och ser till att ha mixen under "soppytan" så länge mixen är igång.
  7. Tillsätt 6 dl mjölk. Ge soppan ett uppkok och smaka av med salt och svartpeppar.
  8. Servera med de goda krutongerna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Laurine 13 november 2009

    Den var jättegod!! =D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.