- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Jag har haft svårt för soppor, men börjar lära mig. Denna var så god och len i smaken.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och strimla 200 g palsternacka grovt. Lägg dem i en ugnsform, ringla över olivoljan, strö över lite salt och sätt in i ugnen i 20 minuter.
- Skiva purjolöksringar ( både från den gröna och vita delen). Skala och tärna potatisen.
- Fräs purjon i en gryta som kommer at rymma soppan. Lägg i potatisen. Häll på 4 dl vatten och 2 buljongtärningar (grönsaks-, kyckling-, eller hönsbuljong.)
- Skala 400 g jordärtskockor, skiva dem tunt och lägg ner i kastrullen. Se till att vattnet täcker, fyll annars på med vatten. Låt koka under lock i ca 15 minuter eller tills bitarna är mjuka.
- Häll ned de ungsrostade palsternackorna i kastrullen och mixa soppan slät med stavmixer. Det går bra att mixa direkt i kastrullen om man vinklar kastrullen och ser till att ha mixen under "soppytan" så länge mixen är igång.
- Tillsätt 6 dl mjölk. Ge soppan ett uppkok och smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera med de goda krutongerna.
Publicerat den
22 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den var jättegod!! =D