Ljuvligt flarn med hemmagjord vaniljkräm.
Instruktioner
- Kör florsocker, salt, vetemjöl och kuber i smör i mixern till en smulig deg. Tillsätt ägget och kör ytterligare ett par sekunder tills degen bildar en boll.
Låt den vila i plastpåse i kylen minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vaniljkräm:
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna.
Vispa mjölk, ägg, socker, maizenamjöl, vaniljfrön och stång i en liten kastrull. Sjud under vispning tills krämen tjocknar (den får inte koka) Låt svalna.
- Ta upp vaniljstången. Vispa grädden och vänd ner i den kalla vaniljkrämen.
- Kavla ut degen och fyll en låg pajform, picka pajdegen med en gaffel. Grädda i ca 15 minuter eller tills den fått fin färg. Låt svalna.
- Blanda vaniljkrämen med citronskalet. Fyll flarnet med krämen. Skär jordgubbarna i skivor och lägg dem lite omlott på vaniljkrämen. Värm aprikosmarmeladen och pensla den på jordgubbarna.
Publicerat den
6 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar