Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsflarn med vaniljkräm

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Ljuvligt flarn med hemmagjord vaniljkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör florsocker, salt, vetemjöl och kuber i smör i mixern till en smulig deg. Tillsätt ägget och kör ytterligare ett par sekunder tills degen bildar en boll. Låt den vila i plastpåse i kylen minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Vaniljkräm: Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Vispa mjölk, ägg, socker, maizenamjöl, vaniljfrön och stång i en liten kastrull. Sjud under vispning tills krämen tjocknar (den får inte koka) Låt svalna.
  4. Ta upp vaniljstången. Vispa grädden och vänd ner i den kalla vaniljkrämen.
  5. Kavla ut degen och fyll en låg pajform, picka pajdegen med en gaffel. Grädda i ca 15 minuter eller tills den fått fin färg. Låt svalna.
  6. Blanda vaniljkrämen med citronskalet. Fyll flarnet med krämen. Skär jordgubbarna i skivor och lägg dem lite omlott på vaniljkrämen. Värm aprikosmarmeladen och pensla den på jordgubbarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.