Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julens röda sillsallad

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Vad vore det finska julbordet utan sillsallad. Godast blir den om man blandar den samma dag den skall ätas.Allt kan förberedas i god tid. Lägg de skurna bitarna i olika skålar med lock och förvara i kylen, sedan är det bara att blanda .

Ingredienser

Instruktioner

  1. Beredning: Koka rotsakerna var för sig, låt kallna. Skala och tärna. Gör likadant med äpplen och ättiksgurkorna. Finhacka löken. Skär sillen i mindre bitar.Förvara i burkar med tättslutna lock tills du skall blanda salladen.
  2. Blanda salladen försiktigt. En del av ingredienserna kan användas till dekoration. Bygg ränder med de olika färgerna.
  3. Lämnar du bort sillen får du en rätt som kallas rosoll.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.