Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julköttbullar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Goda kryddiga köttbullar till julbordet.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda havregryn, potatismjöl, vatten och grädde. Låt stå och svälla i 10 min. Tillsätt ägg, lök, salt och kryddor. Lägg till färsen och arbeta smeten smidig. Fukta händerna med kallt vatten och forma färsen till små köttbullar. Lägg köttbullarna på en inoljad skärbräda. Bryn köttbullarna, inte allför många åt gången, i smör i en stekpanna. Skaka pannan då och då så att köttbullarna blir väl brynta. Efterstek dem i en gryta eller i stekpannan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.