Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Källhagens grova baguetter

 
Skriv ut

Bagare på Källhagen, bakar dessa goda baguetter med massor av torkad frukt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp 1/2 liter vatten och slå det över rågkross, vetekross och aprikoser som först hackas i mindre bitar. Låt stå 7-8 tim eller över natten.
  2. Värm 3 dl vatten till 37° och lös upp jästen.
  3. Häll degvätskan och de blötlagda ingredienserna i en hushålls maskin, lägg i övriga ingredienser utom 2 dl av vetemjölet som sparas till utbakning. Degen ska vara kletig. Kör degen i maskinen ca 10 min.
  4. Låt degen jäsa 40 min. Ta upp degen på väl mjölat bakbord och baka ut till 6 baguetter. Lägg 3 baguetter på varje plåt. Låt bröden jäsa ytterliggare ca 1 timme under bakduk. Sätt ugnen på 200°.
  5. Grädda bröden mitt i ugnen ca 25 min. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.