Bagare på Källhagen, bakar dessa goda baguetter med massor av torkad frukt.
Instruktioner
- Koka upp 1/2 liter vatten och slå det över rågkross, vetekross och aprikoser som först hackas i mindre bitar. Låt stå 7-8 tim eller över natten.
- Värm 3 dl vatten till 37° och lös upp jästen.
- Häll degvätskan och de blötlagda ingredienserna i en hushålls maskin, lägg i övriga ingredienser utom 2 dl av vetemjölet som sparas till utbakning. Degen ska vara kletig. Kör degen i maskinen ca 10 min.
- Låt degen jäsa 40 min. Ta upp degen på väl mjölat bakbord och baka ut till 6 baguetter. Lägg 3 baguetter på varje plåt. Låt bröden jäsa ytterliggare ca 1 timme under bakduk. Sätt ugnen på 200°.
- Grädda bröden mitt i ugnen ca 25 min. Låt svalna på galler.
Publicerat den
8 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar