Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Käringö hummer

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lagade detta på krogen för 3 veckor sedan och det väckte stor uppmärksamhet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp pernod och låt koka i 5 minuter (småkoka) späd med hummerfond och grädde. Låt koka ihop i 5 minuter, i med saffran. Klicka därefter i smöret och rör hela tiden.
  2. Koka upp vatten snitta tomaterna och lägg i vattnet koka i två minuter. Tag upp tomaterna och filea dem. Mao tag ut allt i mitten och tag av skalet. Hacka i småbitar blanda med dill och lime.
  3. Dela hummern och dela även klorna i fyra delar, arrangera på tallrik med hummerstjärten och toppa med en halv klo. Lägg tomathacket på sidan av tallriken och häll den varma såsen över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.