Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffe Karlssons kaka

 
Skriv ut

Det här receptet hittade jag i en tidning, vilken tidning har jag glömt, men kakan lever kvar, den är mycket mycket god! MUMS

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröa en veckad form som rymmer minst 1 liter.
  2. Mjölk, smör och likör värms varsamt, tillsätt chokladen. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, tillsätt den avsvalnade chokladsmeten. Sikta ner mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker i smeten, rör varsamt. Rör ner apelsinskalet. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 50 minuter. Den ska vara lite kletig i mitten. Låt svalna.
  3. Värm ingredienserna till glasyren, låt den svalna och häll den över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.