Baka kakan och låt den kallna ordentligt innan den delas och fylls med smörkräm.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en bakform, ca 11x30 cm, med raka kanter.
- Vispa ihop smör och socker med elvisp. Vispa äggen tillsammans med kaffepulvret tills kaffet löst sig. Blanda äggvispet med smörblandningen, litet i taget, med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned blandningen i smeten. Vänd försiktigt ned nötterna.
- Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda kakan på näst nedersta falsen 30-35 minuter eller tills kakan fjädrar lätt när man trycker på den. Prova med sticka. Låt kakan svalna 5 minuter, stjälp sedan upp den och låt kallna på galler. Dela kakan i två bottnar med en vass kniv.
- Smörkräm: Rör smöret mjukt. Tillsätt florsocker och kaffe, litet i taget. Rör till en jämn smörkräm och ställ den kallt några minuter. Bred sedan ut fyllningen i ett jämnt lager på den ena bottnen och lägg den andra ovanpå.
- Glasyr: Rör ihop florsocker och starkt kaffe till en jämn glasyr. Täck kakan med glasyren och garnera med chokladkaffebönor.
- Ställ tårtan kallt till servering.
Publicerat den
7 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar