Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffe- och hasselnötskaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Baka kakan och låt den kallna ordentligt innan den delas och fylls med smörkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en bakform, ca 11x30 cm, med raka kanter.
  2. Vispa ihop smör och socker med elvisp. Vispa äggen tillsammans med kaffepulvret tills kaffet löst sig. Blanda äggvispet med smörblandningen, litet i taget, med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned blandningen i smeten. Vänd försiktigt ned nötterna.
  3. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda kakan på näst nedersta falsen 30-35 minuter eller tills kakan fjädrar lätt när man trycker på den. Prova med sticka. Låt kakan svalna 5 minuter, stjälp sedan upp den och låt kallna på galler. Dela kakan i två bottnar med en vass kniv.
  4. Smörkräm: Rör smöret mjukt. Tillsätt florsocker och kaffe, litet i taget. Rör till en jämn smörkräm och ställ den kallt några minuter. Bred sedan ut fyllningen i ett jämnt lager på den ena bottnen och lägg den andra ovanpå.
  5. Glasyr: Rör ihop florsocker och starkt kaffe till en jämn glasyr. Täck kakan med glasyren och garnera med chokladkaffebönor.
  6. Ställ tårtan kallt till servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.