Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffe- och konjakskakor

 
  • Serverar: 45 portioner
Skriv ut

Världens godaste vuxenkakor har fin smak av kaffe och konjak!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör samman matfettet och sockret och rör därefter ner äggulan. Tillsätt kakaon, kaffepulvret och vetemjölet. Häll sist ner konjaken eller likören och arbeta snabbt samman till en slät deg.
  3. Forma degen till fingertjocka längder och skär upp dem i ca 5 cm långa bitar.
  4. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
  5. Bryt chokladen i mindre bitar och smält dem i varmt vattenbad eller i mikrovågsugn. Rör till en slät glasyr och doppa ovansidan på de kalla kakorna. Låt stelna på smörpapper.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.