Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaka från Härjedalen

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En mycket god mjuk kaka där fyllningen läggs i varvsvis. Lite av älsklingslikören förhöjer smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen. Rör ner de torra ingredienserna omväxlande med gräddfilen.
  2. Smörj och bröa en 1 1/2 liters kakform med löstagbar kant. Häll i hälften av smeten.
  3. Blanda socker och kanel, strö hälften över smeten. Häll i resten av smeten och strö över resten av kanelsockret. Grädda i 175 grader ca 60 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.