Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalasomelett med lax och spenat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vår fantastiska lax kan användas i de mest skilda sammanhang och förvandlar med sin blotta närvaro en enkel kvällsrätt till en läcker liten supé. Går snabbt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa samman ägg, kallt vatten och salt med en gaffel. Lyft smeten högt några gånger så att äggtrådarna går av och gula och vita blandas ordentligt.
  2. Tina spenaten. Skär den i skivor och lägg den i en kastrull. Värm spenaten under omrörning så att den torkar. Tillsätt crème fraiche, salt och paprikapulver och håll spenaten varm.
  3. Skär laxen i fina strimlor. Bryn matfettet i en stekpanna, häll i omelettsmeten och grädda en stor omelett eller fyra små. De ska vara krämiga på ovansidan och härligt guldbruna på undersidan.
  4. Skär den stora omeletten i fyra bitar och lägg upp på tallrikar. Lägg på spenat och toppa med lax och dillkvistar. Servera omeletten omedelbart.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.