Vår fantastiska lax kan användas i de mest skilda sammanhang och förvandlar med sin blotta närvaro en enkel kvällsrätt till en läcker liten supé. Går snabbt att göra.
Instruktioner
- Vispa samman ägg, kallt vatten och salt med en gaffel. Lyft smeten högt några gånger så att äggtrådarna går av och gula och vita blandas ordentligt.
- Tina spenaten. Skär den i skivor och lägg den i en kastrull. Värm spenaten under omrörning så att den torkar. Tillsätt crème fraiche, salt och paprikapulver och håll spenaten varm.
- Skär laxen i fina strimlor. Bryn matfettet i en stekpanna, häll i omelettsmeten och grädda en stor omelett eller fyra små. De ska vara krämiga på ovansidan och härligt guldbruna på undersidan.
- Skär den stora omeletten i fyra bitar och lägg upp på tallrikar. Lägg på spenat och toppa med lax och dillkvistar. Servera omeletten omedelbart.
Publicerat den
6 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar