Saftiga aprikoser, knapriga sojaböngroddar och cashewnötter gör kalkonen till en festmåltid.
Instruktioner
- Skålla, skala och kärna ur aprikoserna. Aprikoserna skalar man som tomater. Lägg dem en kort stund i kokande vatten. Skär en liten skåra i skinnet med en kniv och dra sedan av skinnet.
- Skölj och ansa purjolöken och skär den i tunna ringar. Hacka nötterna grovt. Skölj persikan och hacka den fint.
- Putsa köttet och skär det tvärs över köttfibrerna i tunna strimlor.
- Hetta upp 2 msk olja i en wok eller stekpanna på medelvärme. Tillsätt köttet och stek under omrörning tills köttet är vitt. Ta ur köttet och håll det varmt.
- Hetta upp resten av oljan och tillsätt sojaböngroddar, aprikoser, purjolök, nötter och hälften av persiljan. Stek under omrörning tills löken mjuknar.
- Sätt upp värmen på plattan. Blanda köttet med buljong, soja, citronsaft och tillsätt det till grönsakerna i woken. Rör om tills rätten är uppvärmd. Smaka av med salt och peppar. Strö över resten av persiljan och servera.
Publicerat den
17 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar