Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkon med aprikoser

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftiga aprikoser, knapriga sojaböngroddar och cashewnötter gör kalkonen till en festmåltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla, skala och kärna ur aprikoserna. Aprikoserna skalar man som tomater. Lägg dem en kort stund i kokande vatten. Skär en liten skåra i skinnet med en kniv och dra sedan av skinnet.
  2. Skölj och ansa purjolöken och skär den i tunna ringar. Hacka nötterna grovt. Skölj persikan och hacka den fint.
  3. Putsa köttet och skär det tvärs över köttfibrerna i tunna strimlor.
  4. Hetta upp 2 msk olja i en wok eller stekpanna på medelvärme. Tillsätt köttet och stek under omrörning tills köttet är vitt. Ta ur köttet och håll det varmt.
  5. Hetta upp resten av oljan och tillsätt sojaböngroddar, aprikoser, purjolök, nötter och hälften av persiljan. Stek under omrörning tills löken mjuknar.
  6. Sätt upp värmen på plattan. Blanda köttet med buljong, soja, citronsaft och tillsätt det till grönsakerna i woken. Rör om tills rätten är uppvärmd. Smaka av med salt och peppar. Strö över resten av persiljan och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.