Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkon med currygrönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Simsalabim - och det står en läcker, asiatisk rätt på bordet. Riktigt så lätt är det kanske inte, men denna rätt går faktiskt fort att laga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta cashewnötterna i en stekpanna utan fett tills de är gyllenbruna. Hacka nötterna grovt. Ansa purjolöken och dela den på längden, skär den i 5 cm stora bitar. Strimla bitarna fint på längden.
  2. Skala morötterna och riv dem till strimlor på ett rivjärn. Skär kalkonbrösten i strimlor och lägg dem i en skål.
  3. Blanda citronsaften med soja och curry. Skala vitlöken och pressa ner i sojablandningen. Häll marinaden över köttet.
  4. Hetta upp 2 msk olja i woken och bryn hälften av köttet på stark värme i 2 minuter. Ta upp köttet ur woken och hetta upp ytterligare 2 msk av oljan och bryn andra hälften av köttet. Lägg köttet åt sidan.
  5. Hetta upp resten av oljan och bryn morötter och purjolök under omrörning i 5 minuter. Blanda ner köttet och krydda med peppar och socker. Bryn i 2 minuter och strö över cashewnötterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.