Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkon med sötpotatis och fetaostsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En nyttig och god rätt med mycket näring.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Salta och peppra kalkonen. Bryn i olja och fortsätt steka på låg värme (gärna under lock) till en innertemperatur på 70 grader.
  3. Skala och skär sötpotatisen i stora klyftor. Rosta mitt i ugnen till fin färg och mjuk mitt, ca 20 minuter.
  4. Mixa fetaosten med kvarg och vatten till en slät sås. Smaka av med vitlök, salt och peppar.
  5. Skär kalkonen i tunna skivor och servera med sötpotatis, sallad, färsk basilika och fetaostsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.