Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kall gravlaxpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Salt och gott till vickning. Kan göras dagen innan den ska serveras. Jag byter alltid ut lite av vetemjölet mot grahamsmjöl i de matiga pajdegarna för att jag tycker det blir mycket godare så.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör, mjöl och den rivna osten för hand eller i matberedare. Tillsätt vattnet sist. Låt gärna degen vila i kylen en stund. Tryck ut degen i pajform, nagga.
  2. Gräddas i 200 º varm ugn, 17-18 min. Låt kallna. Blanda ingredienserna till fyllningen. Häll blandningen i pajskalet. Låt stå i kylen, gärna till dagen efter. Då har fyllningen blivit fastare i konsistensen

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • farmoringer 22 augusti 2009

    Hej. Hade den här på ett knytkalas idag. Och den blev uppskattad av de som provade. Även jag tyckte den var god..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.