Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kall likörpudding

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Det bästa sättet att servera denna fasta pudding i riktigt tunna skivor är att värma en vass otandad kniv i varmt vatten när det är dags för servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en rund springform med 20 cm i diameter med plastfolie. Ringla likören över digestivekexen i en medelstor skål.
  2. Smält smör, honung och choklad i en skål över vattenbad och rör till en slät blandning. Dra bort från värmen och låt svalna i 5 minuter. Vänd ner vispgrädde, nötter, aprikoser, kcocktailbär, apelsinskal och de fuktade digestivekexen tills allt är jämnt fördelat
  3. Skeda blandningen i den klädda formen och presa samman ordentligt. Låt stelna i kylskåp minst 4 timmar helst över natten.
  4. Stjälp försiktigt upp puddingen på ett serveringsfat och dra bort plastfolien. Sikta ett ordentligt lager med kakaopulver över och servera. Förvara puddingen i sin form i kylen i upp till 3 dagar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.