Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kall skagentårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Passar lika bra som drinktilltugg som till förrätt och picnic korgen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finfördela brödet i matberedare eller finhacka för hand.
  2. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in i kylen.
  3. Hårdkoka, skala och mosa äggen. Skala och hacka räkorna. Blanda ägg, räkor, gräslök, dill, pepparrot, senap, Kesella och lätt crème fraiche. Smaksätt med salt och cayennepeppar.
  4. Lägg fyllningen i pajformen och släta till ytan. Täck med plastfolie.
  5. Låt stelna i kylen minst 2 timmar. Bred över löjrom. Ta bort kanten på formen och lägg tårtan på ett fat. Skär i smala tårtbitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.