Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kall sommarsås

 
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En kall sås som passar till matjessill, örtagårdsstek och allt grillat. Bra att ha gjort i förväg, blir bara godare. Originalreceptet var som tillbehör till en örtagårdsstek som redan finns här på matklubben.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden gräddfilstjock. Blanda ner gräddfil och crème fraiche. Krydda med salt, peppar, örtkryddor, chilisås och lite sambal oelek eller tabasco. Rör ner lök, persilja och gräslök. Låt stå och dra i 2 timmar.
  2. Om såsen står över natten kan den bli lite vattnig - rör om den ordentligt så blir den som förut igen!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.