Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalljästa fyllda gifflar

 
Skriv ut

Jättegoda bullar

Ingredienser

Instruktioner

Hacka samman matfett och mjöl till en grynig massa. Tillsätt socker och salt. Rör ut jästen med lite av mjölken. Arbeta ihop alltsammans till en deg. Ta upp den på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela den i fyra delar och kavla ut dem till runda kakor. Dela varje kaka i 8 snibbar. Lägg en klick fyllning på varje snibb. Rulla samman och forma dem till gifflar. Lägg dem på bakplåtspapper eller smorda plåtar med skarven neråt. Låt jäsa under bakduk ca 2 timmar. Pensla med uppvispat ägg. Grädda gifflarna mitt i ugnen i 250 grader 8-10 min. Låt gifflarna svalna. Rör ut florsocker med lite vatten till en tunn glasyr. Glasera dem strax innan de ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.