Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalv i vitlök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gärna med brytbönor och värmda baguetter eller nudlar, ännu godare dagen efter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Hacka löken grovt och tre utav vitlöksklyftorna fint. Värm smör och olja i en ugnssäker gryta. Gnid in kalvköttet i salt, och peppar och strö kanel över. Bryn köttskivorna på båda sidor.
  2. Låt den hackade löken och vitlöken bryna med några minuter.
  3. Häll över buljongen och rosévinet och ställ i ugnen eller överför till en ugnssäker form täckt med aliminiumfolie.
  4. Låt stå i ca 1 1/2 timme, vänd köttet emellanåt och stänk på lite mer rosévin om så behövs. Hacka de två kvarvarande vitlöksklyftorna fint, och blanda dem med det rivna citronskalet och den hackade basilikan i en skål.
  5. Rör ner blandningen i såsen precis innan serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.