Gärna med brytbönor och värmda baguetter eller nudlar, ännu godare dagen efter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
Hacka löken grovt och tre utav vitlöksklyftorna fint.
Värm smör och olja i en ugnssäker gryta. Gnid in kalvköttet i salt, och peppar och strö kanel över.
Bryn köttskivorna på båda sidor.
- Låt den hackade löken och vitlöken bryna med några minuter.
- Häll över buljongen och rosévinet och ställ i ugnen eller överför till en ugnssäker form täckt med aliminiumfolie.
- Låt stå i ca 1 1/2 timme, vänd köttet emellanåt och stänk på lite mer rosévin om så behövs. Hacka de två kvarvarande vitlöksklyftorna fint, och blanda dem med det rivna citronskalet och den hackade basilikan i en skål.
- Rör ner blandningen i såsen precis innan serveringen.
Publicerat den
5 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar