Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvkött med parmesan och örtsmör

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Fantastiskt gott! Jag väljer att servera det med Potatisravioli med svamp, citron och persilja. I originalreceptet är det kalvkotlett men om man vill göra det ännu lite lyxigare kan man välja kalvfilé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med örtsmöret. Skala och riv vitlöken fint. Finhacka örterna. Vispa ihop smöret, vitlöken, örterna, senapen, salt och peppar med en elvisp. Ställ åt sidan.
  2. Banka ut köttet till 3- 4 mm tjocklek. Torka av köttet.
  3. Blanda ihop den finrivna parmesanen med ströbrödet. Salta och peppra. Panera först köttet i lättvispat ägg, sedan i parmesanströbrödet. Gör detta två gånger.
  4. Stek köttet gyllenbrunt i smör eller olja och servera med örtsmöret och valfritt tillbehör.
  5. Servera gärna med potatisravioli med svamp, citron och persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.