Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvkotlett med champinjonsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kalvkotletten serveras med en krämig champinjon- och dragonsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kotletterna på ett fat och krydda med svartpeppar. Täck över och ställ åt sidan.
  2. Smält 2 msk margarin i en stekpanna på hög värme och fräs löken 2-3 minuter tills den är mjuk. Tillsätt svamp och dragon och fräs ca 5 minuter tills svampen är mjuk och gyllene och vätskan har kokat bort.
  3. Sänk till medelvärme och rör ner crème fraiche, lite i taget. Tillsätt citronsaft. Stäng av värmen och lägg på locket.
  4. Smält resten av margarinet i en teflonstekpanna. Lägg i kalvkotletterna och stek dem 8 minuter, vänd dem och stek ytterligare 5 minuter. Ta upp kotletterna ur pannan och täck med folie och låt vila 5 minuter före servering.
  5. Värm såsen försiktigt och häll den över kotletterna före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.