Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvrullader med örter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gör en dubbel sats av dessa läckra kalvrullader med en gång. De rullader som inte går åt kan du frysa in.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rumstemperera kalvköttet ca 30 minuter. Nyp av bladen på persilja- och basilikaknippena och hacka dem fint. Blanda samman färskost, parmesan, ströbröd och örter i en skål. Skala och pressa ner vitlöken. Krydda med lite salt och peppar.
  2. Torka av kalvschnitzlarna och lägg dem bredvid varandra på en skärbräda. Salta och peppra lätt på båda sidor. Bred ut örtkrämen men inte riktigt ända ut i kanterna.
  3. Vik in långsidorna något och rulla samman från ena kortsidan. Fäst med en steknål eller en tandpetare. Smält matfettet i en stekpanna och bryn rulladerna vackert bruna runt om. Ta upp dem och ställ åt sidan.
  4. Häll vinet i stekpannan och lös upp stekskyn, låt koka upp. Rör ner crème fraiche och yoghurt och låt såsen puttra samman ca 5 min. Smaka av med salt. Lägg ner kalvrulladerna och låt dem steka färdigt på svag värme ca 20 minuter. Servera med potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.