Gör en dubbel sats av dessa läckra kalvrullader med en gång. De rullader som inte går åt kan du frysa in.
Instruktioner
- Rumstemperera kalvköttet ca 30 minuter. Nyp av bladen på persilja- och basilikaknippena och hacka dem fint. Blanda samman färskost, parmesan, ströbröd och örter i en skål. Skala och pressa ner vitlöken. Krydda med lite salt och peppar.
- Torka av kalvschnitzlarna och lägg dem bredvid varandra på en skärbräda. Salta och peppra lätt på båda sidor. Bred ut örtkrämen men inte riktigt ända ut i kanterna.
- Vik in långsidorna något och rulla samman från ena kortsidan. Fäst med en steknål eller en tandpetare. Smält matfettet i en stekpanna och bryn rulladerna vackert bruna runt om. Ta upp dem och ställ åt sidan.
- Häll vinet i stekpannan och lös upp stekskyn, låt koka upp. Rör ner crème fraiche och yoghurt och låt såsen puttra samman ca 5 min. Smaka av med salt. Lägg ner kalvrulladerna och låt dem steka färdigt på svag värme ca 20 minuter. Servera med potatis.
Publicerat den
7 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar