En annorlunda julvariant av brownies.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en långpanna, 30 x 40 cm.
- Hacka chokladen och smält den på svag värme i en kastrull tillsammans med smöret.
- Vispa socker, ägg och kanel till en ljus och luftig smet. Häll ner den smälta chokladen och blanda.
- Sikta ner mjölet och rör tills smeten är jämn. Hacka pistaschnötterna och rör ner även dem.
- Häll smeten i formen och grädda i ca 25 min. Den ska vara kladdig inuti men fast på ytan. Låt svalna.
- Koka upp saffran och grädde. Dra kastrullen från plattan. Låt stå och dra i en halvtimme. Koka upp igen och dra åt sidan.
- Hacka chokladen och rör ner den i saffransgrädden. Låt glasyren stelna något innan du brer den över den kalla kakan.
Publicerat den
7 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar