Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelbrownie med saffransglasyr

 
  • Serverar: 30-36 portioner
Skriv ut

En annorlunda julvariant av brownies.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en långpanna, 30 x 40 cm.
  2. Hacka chokladen och smält den på svag värme i en kastrull tillsammans med smöret.
  3. Vispa socker, ägg och kanel till en ljus och luftig smet. Häll ner den smälta chokladen och blanda.
  4. Sikta ner mjölet och rör tills smeten är jämn. Hacka pistaschnötterna och rör ner även dem.
  5. Häll smeten i formen och grädda i ca 25 min. Den ska vara kladdig inuti men fast på ytan. Låt svalna.
  6. Koka upp saffran och grädde. Dra kastrullen från plattan. Låt stå och dra i en halvtimme. Koka upp igen och dra åt sidan.
  7. Hacka chokladen och rör ner den i saffransgrädden. Låt glasyren stelna något innan du brer den över den kalla kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.