En enkel, vacker bulle som smakar mycket tack vare de karamelliserade nötterna och ger en knaprig touch.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen löser sig. Tillsätt ägg, socker, kardemumma, salt och mjöl (vänta med smöret) Bearbeta degen i maskin i 10-15 minuter.
Tillsätt smöret i bitar och kör maskinen ytterligare ca 10 minuter. Låt degen jäsa under bakduk ca 1 timme.
- Blanda smör, farinsocker, kanel och kardemumma till kanelsmöret.
- Smält smöret till nötterna i en kastrull. Tillsätt socker ev cayennepeppar och nötter- Rör om och låt det bli lite brunt. Häll ut på bakplåtspapper. Låt svalna. Hacka sedan nötterna grovt.
- Ta upp degen på väl mjölat bakbord. Kavla ut till en stor rektangel, ca ½ cm tjock. Bred på kanelsmöret och strö över lite av de karamelliserade nötterna. Vik degen på mitten från långsidan. Kavla lite så att luftbubblorna försvinner.
- Skär degen i ca 3 cm breda remsor. Snurra sedan remsorna och forma dem till runda bullar med skarven under.
Lägg glest på plåtar med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk ca 45 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna med ägg och tryck sedan ett litet hål i mitten av bullen. Fyll med de resterande nötterna. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter tills bullarna fått fin färg. Låt dem svalna på galler.
Publicerat den
5 november 2012
Liknande recept
Skriv kommentar