Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelbullar med karamelliserade nötter

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

En enkel, vacker bulle som smakar mycket tack vare de karamelliserade nötterna och ger en knaprig touch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen löser sig. Tillsätt ägg, socker, kardemumma, salt och mjöl (vänta med smöret) Bearbeta degen i maskin i 10-15 minuter. Tillsätt smöret i bitar och kör maskinen ytterligare ca 10 minuter. Låt degen jäsa under bakduk ca 1 timme.
  2. Blanda smör, farinsocker, kanel och kardemumma till kanelsmöret.
  3. Smält smöret till nötterna i en kastrull. Tillsätt socker ev cayennepeppar och nötter- Rör om och låt det bli lite brunt. Häll ut på bakplåtspapper. Låt svalna. Hacka sedan nötterna grovt.
  4. Ta upp degen på väl mjölat bakbord. Kavla ut till en stor rektangel, ca ½ cm tjock. Bred på kanelsmöret och strö över lite av de karamelliserade nötterna. Vik degen på mitten från långsidan. Kavla lite så att luftbubblorna försvinner.
  5. Skär degen i ca 3 cm breda remsor. Snurra sedan remsorna och forma dem till runda bullar med skarven under. Lägg glest på plåtar med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk ca 45 minuter.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Pensla bullarna med ägg och tryck sedan ett litet hål i mitten av bullen. Fyll med de resterande nötterna. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter tills bullarna fått fin färg. Låt dem svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.