För dem som inte tål mandel anges här även propotionerna för mandelfrifyllning. Det blir också jättegott såklart med enbart kanel.
Instruktioner
- Smält smör och tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut i lite av degspadet, tillsätt resten av degspadet, saltet, socker, kardemumman och nästan allt vetemjöl.
- Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter, 5 minuter i maskin. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
- Fyllning:
Rör ihop smör, socker och kanel med elvisp till en slät smet. Riv ner mandelmassan och blanda.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangulär kaka, ca 25x45 cm.
- Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka. Rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i bitar, knappt 2 cm breda.
Placera dem i bullformar och låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader om du använder varmluft, annars 250 grader.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över rikligt med pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Publicerat den
23 januari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar