Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelkaka

(1 kommentar)  
Skriv ut

Jättegod kaka för de som gillar kanel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. "KANELGÖMMA"
  2. Supergod kanelkaka, 1 kaka
  3. Gör så här:
  4. Smörj och bröa en bakform som rymmer 1 3/4 liter. Rör ihop mjukt smör med socker till en porös massa. Tillsätt ägg, ett i taget. Blanda mjöl med bakpulver. Häll gräddfilen i äggsmeten och blanda. Häll sedan i mjölblandningen och rör samman allt till en jämn smet. Häll hälften av smeten i formen och fördela sedan fyllningen av socker och kanel. Täck med resten av smeten och strö på garneringen av ännu mer socker och kanel. Grädda kakan i 175 grader varm ugn i ca 50 minuter eller tills den är färdiggräddad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • micron 25 augusti 2009

    Men, ska man strö ut garneringen jämnt över kakan? ska den inte vara lite mer "klickig" så det blir "gömmor"?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.