Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelkaka med rivet citronskal

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Prisbelönt 1965.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemp: 175 grader. Smörj och bröa en rund form ca 1½ liter. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver, kanel och rivet citronskal. Koka upp matfett och vatten och häll det hett i smeten. Häll den i formen.
  3. Skålla, skala och strimla mandeln. Strö över kakan.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan gärna svalna några minuter i formen. Stjälp upp och vänd den genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.