Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelkakor

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

En liten spröd småkaka med smak av kanel. Ett av Leila Lindholms recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med mjölblandningen.
  2. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte för mycket, degen ska endast precis gå ihop. Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 175 grader varmluft, höj temperaturen 20-25 grader om du använder vanlig ugnsvärme.
  4. Blanda strösocker och kanel. Rulla degen till små bollar och platta ut dem till kakor på en plåt med bakplåtspapper. Räffla varje kaka med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg och strö över kanelsockret.
  5. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills de fått ljus färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.