Ljuvlig butterkaka med len vaniljkräm.
Vetedegen är lätt att kavla ut, det ska bara vara 2 dl mjölk i den.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen. Rör tills jästen lösts sig. Klicka i det riktigt mjuka smöret. Blanda i socker, ägg och mjöl.
- Arbeta degen med degkrokar 8-10 minuter. Tillsätt saltet och arbeta degen några minuter till. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 40 minuter.
- Gör vaniljkrämen enligt anvisning på marsán förpackningen och låt den svalna. Blanda smör, socker och kanel.
- Ta undan 1/3 av degen och kavla ut till en ca 25x40 cm stor platta. Lägg plattan i en bakpappersklädd långpanna med samma mått. Bred ut vaniljkrämen över plattan.
- Kavla ut resten av degen till en 60x30 cm stor platta.
Bred smörblandningen över och rulla ihop från långsidan.
Skär rullen i 24 bitar. Ställ bitarna på högkant i vaniljkrämen. Pensla med uppvispat ägg.
- Låt butterkakan jäsa utan bakduk på varm och dragfri plats ca 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda butterkakan i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
Låt den svalna. Sikta florsocker över och skär i bitar.
Publicerat den
23 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar