Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karamelliserad lök

 
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Kanongott till köttfärsbiffar bland annat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva löken tunt, stek i rapsolja på svag värme i 20 minuter tills löken är glansig och genomskinlig. Salta.
  2. Tillsätt socker, balsamvinäger och vatten + fond. Rör runt. Stek löken på medelvärme i 40-60 minuter, rör om då och då.
  3. När löken är klar ska den vara klibbig, lite som en sylt eller marmelad och ha en mörkbrun färg.
  4. Häll över löken i en rengjord glasburk. Håller två veckor i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.