Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karamelliserad nöt- och frökonfekt

 
Skriv ut

Massor med krisp, smak och energi från nötter och frön får man i den här konfekten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp socker och vatten i en kastrull. Värm upp under omrörning så att sockret smälter. Ta upp sleven och låt lagen koka tills den blivit simmig och mäter 135 grader. Använd en termometer.
  2. Tillsätt frön, nötter och mandlar och rör om hela tiden så att allt blir karamelliserat. Efter en kort stund kristalliseras sockret. Fortsätt att koka det på medelvarm platta under omrörning tills sockret börjar få en gyllenbrun färg.
  3. Häll ut den karamelliserade blandningen på lätt oljat bakplåtspapper. Låt kallna och bryt sedan kakan i munsbitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.