Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karamelliserad päronmarmelad

 
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Ger en liten sats päronmarmelad smaksatt med rom. Jag har använt vanlig ljus rom, men man kan även använda päronkonjak istället. God att ha till ostbrickan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och dela päronen i bitar. Häll på citronsaft och rom.
  2. Värm socker och vatten i ca 3 minuter på hög värme utan att röra tills sockret vitnar.
  3. Häll karamellen över päronen och blanda. Värm allt på hög värme under ständig omrörning i ca 15-20 minuter.
  4. Gör marmeladprovet: Häll lite marmelad på ett kallt fat och dra med en sked genom den. Stelnar marmeladen och den inte flyter ihop igen är den klar.
  5. Krossa till sist frukten i kastrullen med gaffel eller potatiskross.
  6. Häll genast upp den färdiga marmeladen på rena varma glasburkar och sätt på tättslutande lock. Förvaras sedan kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.